Ορθοδοντική Θεραπεία για Ενήλικες


  Η δυνατότητα ορθοδοντικής θεραπείας δεν αφορά μόνο τα παιδιά - ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για να βελτιώσουμε τη στοματική μας υγεία. Σήμερα όλο και περισσότεροι ενήλικες αποφασίζουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία και πολλοί από τους ασθενείς μας (25-30%) είναι ενήλικες. Εφόσον τα ούλα και τα υποκείμενα οστά είναι υγιή, τα δόντια μπορούν να μετακινηθούν στη σωστή τους θέση σε οποιαδήποτε ηλικία. Ένας παράγοντας που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ενηλίκων ασθενών είναι και οι νέες δυνατότητες που προσφέρει η ορθοδοντική για μια θεραπεία με λιγότερο εμφανείς μηχανισμούς («λευκά σιδεράκια», γλωσσικοί μηχανισμοί, «διαφανείς» νάρθηκες: Aligners).
 

 

 

 
 
Στόχοι της ορθοδοντικής θεραπείας ενηλίκων, εκτός από τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου, είναι και οι εξής:
     
  Βελτίωση της θέσης των δοντιών ώστε να εξαλειφθούν εστίες ανάπτυξης οδοντικής πλάκας και αποτροπή εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντικής νόσου. Προστασία του στηρικτικού συστήματος του δοντιού (κόκκαλο και ούλα) καθώς φέρνει τα δόντια - σε πιο ισορροπημένες σχέσεις μεταξύ τους. Διευθέτηση των δοντιών στην κατάλληλη θέση πριν από προσθετική ή εμφυτευματική αποκατάσταση.
  Θεραπεία έντονων σκελετικών δυσαρμονιών με τη συμβολή
άλλων ειδικοτήτων της οδοντιατρικής.
Μετακίνηση των δοντιών με στόχο την αποτροπή της συνεχούς φθοράς της μασητικής επιφάνειας των δοντιών  λόγω υπερσύγκλεισης. Προστασία της κροταφογναθικής άρθρωσης από πόνο και φθορά καθώς το στοματογναθικό σύστημα λειτουργεί ορθότερα.
  Βελτίωση της εμφάνισης και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ατόμου.    
  Πολλές φορές η ορθοδοντική θεραπεία σε έναν ενήλικα ασθενή γίνεται σε συνεργασία με άλλες οδοντιατρικές ειδικότητες. Η ευθυγράμμιση και η σωστή τοποθέτηση των δοντιών διευκολύνει πολλές άλλες οδοντιατρικές θεραπείες και συμβάλει στην ποιότητα και τη σταθερότητα των θεραπευτικών τους αποτελεσμάτων.

Η ηλικία, η εγκυμοσύνη, διάφορα χρόνια ή συστηματικά νοσήματα, η περιοδοντίτιδα και οι κοινωνικές δραστηριότητες σπάνια καθιστούν αδύνατη μια ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες. (περιορισμοί).


 

   
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
MENU
 
Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό
Γ. Παπανδρέου 34,
2ος όροφος, Δράμα.
Λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού, εκτός Τετάρτης.
email  harh@otenet.gr


Ώρες λειτουργίας ιατρείου
Δευτέρα        9:00-13:30  και  17:30-20:30
Τρίτη             9:00-13:30  και  17:30-20:30
Πέμπτη          9:00-13:30  και  17:30-20:30
Παρασκευή   9:00-13:30 και  17:30-20:30
Ορθοδοντική θεραπεία για Παιδιά
Ορθοδοντική θεραπεία για Εφήβους
Ορθοδοντική θεραπεία για Ενήλικες