ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ορθοδοντική θεραπεία για παιδιά
 
 

Αντιμετωπίζονται οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που συχνά συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στην ανάπτυξη των γνάθων και του προσώπου.

Αυτοί είναι  οι διάφορες έξεις όπως ο θηλασμός του δαχτύλου, το δάγκωμα των νυχιών ή ξένων αντικειμένων, η παρατεταμένη χρήση της πιπίλας, η δήξη του κάτω χείλους, η στοματική αναπνοή και ο λανθασμένος τρόπος κατάποσης, κ.α.

 
 

Επίσης διατηρείται ο χώρος στο οδοντικό τόξο σε περίπτωση πρόωρης απώλειας παιδικού δοντιού, δρομολογείται η αντιμετώπιση σκελετικών και λειτουργικών προβλημάτων (π.χ. σταυροειδής σύγκλειση) με σκοπό την έγκαιρη διόρθωσή τους ή την ευκολότερη μελλοντική αντιμετώπιση τους (με την έγκαιρη παρέμβαση μειώνεται η ανάγκη εξαγωγής μόνιμων δοντιών στην εφηβεία).

Η θεραπεία γίνεται συνήθως με κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα («μασελάκια»).  Διαβάστε περισσότερα στα παιδιά και  κινητοί μηχανισμοί.

 
  Ορθοδοντική Θεραπεία για Εφήβους
 
 


Τα  προεφηβικά και εφηβικά χρόνια είναι ο ιδανικός χρόνος για να διορθωθούν ορθοδοντικά και σκελετικά προβλήματα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αποκαθιστάται συνολικά και ολοκληρωτικά η λειτουργία και η αισθητική του στόματος. 

Χρησιμοποιούνται κινητοί («μασελάκια», εξωστοματικό τόξο κλπ) καθώς και ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί («σιδεράκια»).

Διαβάστε περισσότερα στο έφηβοι και ακίνητοι μηχανισμοί
 
  Ορθοδοντική Θεραπεία για Ενήλικες
 
  Η ορθοδοντική θεραπεία δεν έχει σχέση πλέον με την ηλικία. Ποτέ δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για να βελτιώσουμε τη στοματική μας υγεία. . Εφόσον βέβαια τα ούλα και τα υποκείμενα οστά είναι υγιή, τα δόντια μπορούν να μετακινηθούν στη σωστή τους θέση σε οποιαδήποτε ηλικία.
Στο ιατρείο μας θεραπεύουμε ενήλικες ασθενείς με λειτουργικά ή αισθητικά προβλήματα. Η αιτία της
θεραπείας των ενηλίκων είναι παρόμοια με αυτή των εφήβων.
 
 
Συχνά η θεραπεία στους ενήλικες γίνεται σε συνεργασία με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση οδοντιατρικών προβλημάτων (θεραπεία περιοδοντίτιδας, προετοιμασία για προσθετική αποκατάσταση, προετοιμασία για τοποθέτηση εμφυτευμάτων κλπ).

Η θεραπεία στους ενήλικες μπορεί να γίνει με «λευκά σιδεράκια» ή με ορθοδοντικές συσκευές που δεν είναι εμφανείς (Aligners).  Διαβάστε περισσότερα για τους ενήλικες.
 

 

   
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
MENU
 
Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό
Γ. Παπανδρέου 34,
2ος όροφος, Δράμα.
Λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού, εκτός Τετάρτης.
email  harh@otenet.gr


Ώρες λειτουργίας ιατρείου
Δευτέρα        9:00-13:30  και  17:30-20:30
Τρίτη             9:00-13:30  και  17:30-20:30
Πέμπτη          9:00-13:30  και  17:30-20:30
Παρασκευή   9:00-13:30 και  17:30-20:30
Ορθοδοντική θεραπεία για Παιδιά
Ορθοδοντική θεραπεία για Εφήβους
Ορθοδοντική θεραπεία για Ενήλικες