Κόστος
Το κόστος μιας ορθοδοντικής θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες όπως :


Το είδος και τη βαρύτητα (δυσκολία)
του ορθοδοντικού προβλήματος.
Το είδος των ορθοδοντικών συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν.
[κινητοί, μασελάκια, εξωστοματικά κλπ), ακίνητοι (σιδεράκια μεταλλικά, κεραμικά).
Τη διάρκεια της θεραπείας.
Εάν χρειάζεται θεραπεία στη μια ή και στις δυο γνάθους.


Το κόστος μιας ορθοδοντικής θεραπείας περιλαμβάνει:


Τη διάγνωση και το σχεδιασμό της θεραπείας


Στην αρχή της θεραπείας γίνεται η διάγνωση του προβλήματος και ο σχεδιασμός του τρόπου θεραπείας αυτού. Στην διάρκεια όμως της πολυετούς θεραπείας επειδή ο ασθενής μεγαλώνει και αναπτύσσεται μπορεί αυτή η διαδικασία να επαναληφθεί και εφόσον κριθεί αναγκαίο μπορεί να αλλάξει και το σχέδιο θεραπείας της.
Τις επισκέψεις
Ο ασθενής έρχεται στο ιατρείο σε προγραμματισμένες μηνιαίες επισκέψεις. Μπορεί όμως να υπάρξουν και έκτακτες επισκέψεις όπου ο ασθενής θα έρθει γιατί μπορεί να νιώσει κάποια ενόχληση. Τότε πραγματοποιούνται κάποιες έκτακτες εργασίες για την λύση του προβλήματος.
Όλες τις απαιτούμενες ορθοδοντικές συσκευές

Δηλαδή οι συσκευές που έχουν προγραμματιστεί από το σχέδιο θεραπείας όπως: Εξωστοματικό, σιδεράκια μεταλλικά ή κεραμικά, μασελάκια, συρμάτινα τόξα, ελαστικές προσδέσεις, κλπ. Καθώς και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση, την ενεργοποίηση και τη συντήρηση όλων των συσκευών που θα απαιτηθούν στη διάρκεια της θεραπείας.
Τις συγκρατητικές συσκευέςΕίναι οι συσκευές οι οποίες δίνονται στον ασθενή για  την σταθεροποίηση και διατήρηση του αποτελέσματος μετά το τέλος της θεραπείας.
       


 
Τον περιοδικό οδοντιατρικό έλεγχο


Στα μηνιαία τακτικά ραντεβού του ασθενή γίνεται και ο έλεγχος της στοματικής του κοιλότητας. Έτσι μπορεί να παραπεμφθεί ο ασθενής εγκαίρως σε κάποιον ειδικό οδοντίατρο εφόσον  υπάρχουν ενδείξεις τερηδόνας και ουλίτιδας. Ή να του δοθούν οδηγίες για την βελτίωση της στοματικής του υγιεινής.

Τον ορθοδοντικό έλεγχο μετά το πέρας της θεραπείας

Μετά το τέλος της  θεραπείας συνιστάται στον ασθενή να επισκέπτεται το ιατρείο για τον απαιτούμενο έλεγχο και τη συντήρηση των συγκρατητικών μηχανισμών του.
Tα παιδιά μπορεί να χρειαστούν κάποιες προληπτικές παρεμβάσεις, οι οποίες  είναι οικονομικές και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση ενός βαρύτερου ορθοδοντικού προβλήματος. Έτσι, περιορίζουν σημαντικά τη διάρκεια και την οικονομική επιβάρυνση μιας ενδεχόμενης μελλοντικής ορθοδοντικής θεραπείας.
Η ορθοδοντική θεραπεία με τη θετική επίδραση που έχει στη υγεία του στόματος μπορεί να αποδειχθεί μία σημαντική επένδυση αφού μπορεί να μειώσει την ανάγκη μελλοντικών οδοντιατρικών παρεμβάσεων.
Το κόστος μιας ορθοδοντικής θεραπείας πιστεύουμε δε θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την εξασφάλιση της υγείας των δοντιών σας και την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου. Για το λόγο αυτό σε συνεννόηση μαζί σας ετοιμάζουμε ένα οικονομικό πλάνο που να σας διευκολύνει στις οικονομικές σας υποχρεώσεις.

Η εμπειρία δείχνει ότι η Ορθοδοντική σήμερα είναι οικονομικά προσιτή στις περισσότερες οικογένειες γιατί μια πλήρης ορθοδοντική θεραπεία διαρκεί κατά μέσο όρο 2-2.5 χρόνια, οπότε υπάρχει η δυνατότητα το κόστος της να αποπληρωθεί σταδιακά μέσα σ’αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

   
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
MENU
 
Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό
Γ. Παπανδρέου 34,
2ος όροφος, Δράμα.
Λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού, εκτός Τετάρτης.
email  harh@otenet.gr


Ώρες λειτουργίας ιατρείου
Δευτέρα        9:00-13:30  και  17:30-20:30
Τρίτη             9:00-13:30  και  17:30-20:30
Πέμπτη          9:00-13:30  και  17:30-20:30
Παρασκευή   9:00-13:30 και  17:30-20:30
Ορθοδοντική θεραπεία για Παιδιά
Ορθοδοντική θεραπεία για Εφήβους
Ορθοδοντική θεραπεία για Ενήλικες