Αόρατοι μηχανισμοίΑόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε την διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση μιας σειράς λεπτών, διάφανων ναρθηκών, οι οποίοι τοποθετούμενοι διαδοχικά στο στόμα μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή κατεύθυνση χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και υπολογιστές.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα –συνήθως ενήλικες-  θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασσικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε συγκεκριμένη γκάμα περιπτώσεων.
Αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική με γλωσσικά σιδεράκια
Τα γλωσσικά σιδεράκια ακολουθούν την ανατομικότητα της μέσα (γλωσσικής) επιφάνειας των δοντιών. Η κατασκευή και τοποθέτησή τους είναι απόλυτα εξατομικευμένη για κάθε ασθενή και απαιτεί ένα εκτεταμένο εργαστηριακό στάδιο. Με μεγάλη ακρίβεια, τοποθετούνται τα γλωσσικά σιδεράκια πάνω στα γύψινα καλούπια των δοντιών σας και μετά αποστέλλονται στο θεράποντα γιατρό σας να τα συγκολλήσει στη γλωσσική επιφάνεια των δοντιών σας. Έτσι συγκολλούνται τα γλωσσικά σιδεράκια, χωρίς ιδιαίτερη δική σας ταλαιπωρία, στα δόντια σας κι αρχίζουν να τα μετακινούν για να τα ισιώσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την διενέργεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας είναι η ύπαρξη υγιών περιοδοντικών ιστών (απουσία νόσων του περιοδοντίου-περιοδοντίτιδας). Οι ασκούμενες δυνάμεις κατά την διάρκεια μετακίνησης των δοντιών, είναι οι πλέον ήπιες, προκειμένου η συμπτωματολογία δυσανεξίας-πόνου κατά την διάρκεια της θεραπείας να είναι η μικρότερη δυνατή.

Τα κυριότερα μειονεκτήματα που συνοδεύουν τη Γλωσσική Ορθοδοντική συνοψίζονται:
Η παρουσία εκτενούς μόνιμης μεταλλικής συσκευής στο στόμα σας, που χρειάζεται σχολαστική καθημερινή οδοντιατρική φροντίδα.

Τα ραντεβού στο Ιατρείο δεν είναι σύντομης διάρκειας ακριβώς λόγω της μη τέλειας οπτικής επαφής του γιατρού με τα γλωσσικά σιδεράκια.

Η περίοδος προσαρμογής σας στη νέα συσκευή μπορεί να ποικίλλει από μερικές εβδομάδες έως και μήνες.

 

Πιθανός ερεθισμός της γλώσσας σας και δυσκολία στην ομιλία και το φαγητό ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό.

Πιθανός κίνδυνος ξεκολλήματος σε κάποιο από τα σιδεράκια κατά το φαγητό ή τερηδονισμού των δοντιών σας, αν δε τα βουρτσίζετε συστηματικά.

Αυξημένο κόστος θεραπείας λόγω της πολυπλοκότητας της μεθόδου, των εξειδικευμένων υλικών και των εργαστηριακών εξόδων.


    

 

   
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
MENU
 
Το ιατρείο βρίσκεται στην οδό
Γ. Παπανδρέου 34,
2ος όροφος, Δράμα.
Λειτουργεί καθημερινά κατόπιν ραντεβού, εκτός Τετάρτης.
email  harh@otenet.gr


Ώρες λειτουργίας ιατρείου
Δευτέρα        9:00-13:30  και  17:30-20:30
Τρίτη             9:00-13:30  και  17:30-20:30
Πέμπτη          9:00-13:30  και  17:30-20:30
Παρασκευή   9:00-13:30 και  17:30-20:30
Ορθοδοντική θεραπεία για Παιδιά
Ορθοδοντική θεραπεία για Εφήβους
Ορθοδοντική θεραπεία για Ενήλικες